60 років інновацій: завод Renault Trucks святкує ювілей

Share

Завод зі складання великовантажних автомобілів компанії Renault Trucks у місті Бурґ-ан-Бресс відзначає 60-річчя промислової досконалості. Відкритий у 1964 році Полем Берліє, цей завод став ключовим гравцем у виробництві вантажівок для магістральних перевезень та будівельної галузі. Приєднавшись до концерну Volvo Group у 2001 році, він зараз налічує майже 2000 працівників, що робить його найбільшим приватним роботодавцем у передмісті.

Протягом своєї історії завод Renault Trucks у Бурґ-ан-Бресс виготовив близько мільйона вантажівок, серед яких виділяється легендарний Renault Magnum. Вперше випущений у 1990 році, цієї моделі було виготовлено 130 000 одиниць до 2013 року.

Після 2013 року виробництво зосередилося на нових моделях — Renault Trucks T (для магістральних перевезень), C (для будівництва) та K (великовантажних).

Завод у Бурґ-ан-Бресс є піонером циркулярної економіки завдяки спеціалізованій майстерні, відомій як «Завод вживаних вантажівок» (Used Trucks Factory). Тут старі магістральні тягачі модернізуються в вантажні автомобілі з підвищеною прохідністю, використовуючи сучасні промислові технології.

На фоні постійних технологічних змін, завод продовжує трансформацію, впроваджуючи нові моделі для задоволення потреб транспортної галузі. Наприкінці 2023 року тут розпочалося серійне виробництво електровантажівок Renault Trucks E-Tech T та E-Tech C, які призначені для регіональних перевезень та будівництва.

Останні новини

Інші новини