Stellantis додасть яєчну шкаралупу до шин – це покращить їх характеристики

Поділись

Stellantis стверджує, що яєчна шкаралупа може зробити шини ефективнішими, зокрема у дощ. Ця ідея використання біовідходів лягла в основу патенту, представленого Stellantis. Використання шкаралупи у виробництві шин може скоротити екологічні витрати, пов’язані з деградацією шин.

Ідея патенту проста: витягти оксид кальцію (CaO) з яєчної шкаралупи та використовувати цей матеріал для заміни сажі та кремнію як сполучний агент. Stellantis фактично подала свої документи до Патентного та товарного відомства США ще в середині 2023 року, але заявку було опубліковано лише минулого місяця.

Плюсів цього методу достатньо: яєчна шкаралупа – це відновлюваний у природі матеріал, який можна знайти будь-де. Вона складається більш ніж на 90% із карбонату кальцію, з якого можна витягти оксид кальцію. Ця речовина може покращити опір коченню шини та покращити зчеплення на мокрій дорозі. Stellantis стверджує, що її формула шин з додаванням CaO покращить паливну економічність приблизно на 3% та опір коченню на 20% порівняно зі стандартною шиною, виготовленою з технічного вуглецю.

рекламне
Редакція
Редакція
ZUBR.in.ua - новини про сильні машини

Останні новини