Кабмін України додатково виділив 216 мільйонів гривень на придбання шкільних автобусів

Share

Кабінет Міністрів України оголосив про додаткове фінансування у розмірі майже 216 мільйонів гривень на закупівлю шкільних автобусів. Цей крок є частиною ширшої ініціативи, спрямованої на оновлення освітянського автопарку, який цьогоріч отримав значну підтримку від уряду.

Загальна сума урядового траншу на оновлення шкільного транспорту в цьому році досягла 1,21 мільярда гривень. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, у своєму каналі в Telegram, підтвердив, що вже закуплено понад 120 одиниць шкільного транспорту з планованих 500.

Додаткове фінансування забезпечить подальшу закупівлю автобусів, які будуть придбані у співфінансуванні з місцевими бюджетами. Це сприятиме регулярному підвозу учнів до навчальних закладів, що відповідають всім критеріям безпеки, де вони зможуть вчитися очно.

У 2023 році, за кошти субвенції в 1 мільярд гривень, громади отримали 531 автобус, при цьому з місцевих бюджетів було виділено 656 мільйонів гривень. Цього року Кабінет Міністрів України також провів розподіл субвенції на шкільні автобуси у розмірі 1 мільярда гривень для 22 областей, зокрема, найбільшу частину у сумі 117,5 мільйона гривень отримала Дніпропетровщина.

Гроші були перераховані в регіони у третій декаді червня, після чого обласні адміністрації розпочали процедуру закупівлі автобусів через електронний каталог Prozorro Market. Однак, де саме розподілено нинішнє додаткове фінансування, поки що не повідомляється на сайті Мінфіну України.

Останні новини

Інші новини