Buffalo MPV: Найбезпечніша броньована інженерна машина тепер у ЗСУ

Share

Українське Міністерство оборони дало зелене світло на постачання в Збройні Сили України броньованої інженерної машини Buffalo MPV. Цей бронеавтомобіль, який вважається одним з найбезпечніших у світі, тепер стане частиною військової техніки української армії.

Buffalo MPV — це інженерна машина, розроблена армією США з використанням технології MRAP (Mine Resistant Ambush Protected), що забезпечує захист від мін і засідок. Машина має характерну V-подібну форму днища, що розсіює енергію вибуху, а також спеціальні амортизуючі крісла.

Бронеавтомобіль складається з монолітної бронекапсули та зовнішніх вибухопоглинаючих елементів, що робить його надзвичайно стійким до ударів і вибухів. Модель Buffalo MPV є глибокою модернізацією відомого бронеавтомобіля СASSPIR, який використовувався у військових конфліктах Південної Африки, Іраку та Афганістану.

Buffalo MPV служить у збройних силах Канади, Франції, Італії, Пакистану та Великої Британії. Броньовик відповідає стандарту STANAG 4569 та відноситься до машин III категорії захисту. Це означає, що Buffalo MPV може витримати підрив на міні з еквівалентною силою 20 кг тротилу.

Захист машин забезпечується 15-сантиметровим куленепробивним склом, а бронекапсула виготовлена з композитної броні з додатковим захистом у вигляді кумулятивних решіток. Окрім того, Buffalo MPV оснащена 9-метровим маніпулятором з камерою і сенсорами для знешкодження вибухових пристроїв.

Останні новини

Інші новини