«Сталевий фронт» поповнив 3-ю штурмову бригаду новими бронетранспортерами FV432

Share

Компанія «Метінвест» передала військовим 12 британських бронетранспортерів FV432 та дві ремонтно-евакуаційні машини FV434, забезпечивши 3-ю окрему штурмову бригаду необхідною технікою.

Ці бронетранспортери, а також запчастини, були доставлені з Великої Британії протягом понад шести місяців. Загальна вартість 14 бронемашин склала 53 мільйони гривень.

Британський гусеничний бронетранспортер FV432 Mark 2 забезпечить безпечне перевезення бійців. Екіпаж може складатися з до 12 осіб, а сталева броня захищає від стрілецької зброї та уламків. Максимальна швидкість FV432 становить до 52 км/год, а на одному баку пального вона може проїхати до 480 км.

Завдяки компактним розмірам та гусеничній ходовій частині, FV432 Mark 2 може ефективно пересуватися складною місцевістю. Це дозволяє використовувати бронетранспортер для різних завдань на полі бою.

Як зазначив боєць 3-ї штурмової бригади, «їхня прохідність набагато краща, ніж у колісної техніки, тому вона рятує життя хлопців, які виконують свої бойові завдання». Крім того, бронетранспортери будуть переобладнані сучасними системами навігації та зв’язку для покращення координації дій.

Ремонтно-евакуаційні машини FV434, створені на базі FV430, суттєво допоможуть в евакуації пошкодженої техніки з поля бою. Вони оснащені закритим зварним броньованим корпусом, що забезпечує захист екіпажу від куль та уламків артилерійських снарядів.

FV434 має гідравлічний кран вантажопідйомністю 1250 кг та 3050 кг, що дозволяє виконувати нескладні роботи на полі бою.

Останні новини

Інші новини