Українські військові отримають мобільні медичні комплекси FST від Rheinmetall

Share

Українські військові отримають нові мобільні медичні комплекси, виготовлені компанією Rheinmetall за контрактом з Міністерством оборони України. Ці хірургічні станції, відомі як Forward Surgical Team (FST), забезпечать оперативну медичну допомогу на фронті.

Rheinmetall розпочне постачання комплексів у 2024 році, завершивши їх до кінця 2026-го. Вісім мобільних груп, оснащених сучасним медичним обладнанням, будуть представлені у контейнерних модулях з розсувними секціями.

Кожен комплекс включає рентгенівський контейнер, операційний блок та відділення інтенсивної терапії, забезпечуючи рівень медичної допомоги, як у стаціонарних лікарнях, але в компактних розмірах.

Кожен медичний комплекс транспортується трьома вантажівками Rheinmetall MAN з модульними секціями, які створюють єдиний медичний простір під час роботи в польових умовах.

Комплекси FST оснащені електрогенераторами, що забезпечують автономну роботу протягом 48 годин, після чого необхідний підвіз пального, води та медикаментів.

Перші два комплекси вже доставлені Україні, і кожна нова поставка супроводжуватиметься навчанням українських медиків у Німеччині.

Генеральний директор Rheinmetall AG Армін Паппергер підкреслив, що мобільні медичні комплекси відповідають найвищим стандартам якості та є цінним внеском у підтримку українських збройних сил.

Останні новини

Інші новини