Рідкісний фургон GM Futurliner виставлений на продаж за мільйон доларів

Share

У США виставили на продаж величезний фургон GM Futurliner, збудований ще 1939 року. Як пише The Drive, концерн GM наприкінці 1930-х зібрав лише 12 таких футуристичних машин, які служили свого роду демокарами, і до нашого часу дожило в кращому разі дев’ять.

Власник цього екземпляра компанія Peter Pan Bus Lines просить за раритет 998 900 доларів та не готова ні до торгу, ні до обміну.

Фургони Futurliner розробили та зібрали для проведення у США пересувної виставки Parade of Progress, де демонструвалися досягнення науки і техніки.

Примірник, виставлений на продаж, не призначений для перевезення вантажів: один з його бортів розділений на дві частини, які можуть відкидатися вгору і вниз, після чого Futurliner перетворюється на своєрідну сцену. Кабіна, розташована у верхній частині і оснащена круглим лобовим склом, має лише три місця — водійське по центру та два пасажирські ззаду. Довжина фургона — близько 10 метрів за висотою 3,5 метра та шириною всього 2,4 метра.

Продавець уточнює, що зараз Futurliner оснащений неоригінальним дизельним мотором Detroit Diesel у поєднанні з чотириступінчастим “автоматом”. Двигун може розганяти 12-тонний фургон до швидкості близько 80 км/год. Оригінальний бензиновий двигун додається до машини, та його працездатність не уточнюється. Пробіг також невідомий, хоча фірма зазначила, що Futurliner регулярно брав участь у різноманітних заходах.

  • Мітки
  • GM

Останні новини

Інші новини