Сервіс Waymo подав до суду на вандалів, що псують їхні безпілотні таксі

Share

Американська служба безпілотних таксі Waymo обрала легітимний спосіб боротьби з вандалами, які останнім часом регулярно нападають на роботаксі. Як повідомляє Wired, перші два судові позови подано Waymo з метою відшкодування збитків, які можуть обчислюватися сотнями тисяч доларів.

Один із позовів спрямований проти водія електрокара Tesla Model 3, який, як стверджує Waymo, навмисно таранив своїм автомобілем роботаксі, причому зробив це неодноразово. Після того, як безпілотник зупинився, водій Tesla заліз у салон, дочекався представника фірми, що прибув на місце, і словесно погрожував йому. Збитки автомобілю оцінюються мінімум у 45 тисяч доларів, ще 137 тисяч склали інші витрати.

Другого підозрюваного компанія звинувачує в тому, що він навмисне проколов шини щонайменше на 19 безпілотниках, включаючи машини, в яких перебували пасажири. У цьому випадку йдеться загалом про 90 тисяч доларів. За непідтвердженими даними, поліція Сан-Франциско також звинуватила підлітка, якого підозрюють у підпалі одного з роботаксі, але видання зазначає, що на нього до суду Waymo, швидше за все, не подавала.

Представники компанії зазначають, що подібні напади не тільки завдають матеріальних збитків, а й ставлять під загрозу репутацію сервісу роботаксі, оскільки змушують потенційних користувачів сумніватися у його безпеці.

Про масові акції, спрямовані проти безпілотників, повідомлялося ще влітку минулого року: проти використання роботаксу на дорогах почали виступати жителі Сан-Франциско. Вони були головним чином незадоволені невпевненою поведінкою безпілотних таксі на вулицях та потенційною небезпекою для сусідів по потоку.

Останні новини

Інші новини