Литва створить посаду транспортного аташе в Україні

Share

При посольстві Литви у Києві почне працювати транспортний аташе. Про це Логіст.Today дізнався із повідомлення Міністерства транспорту Литовської Республіки.

Транспортний аташе розпочне роботу 1 жовтня. Нова посада створюється з метою створення сполучення між Україною та портами та основними містами Балтійського моря.

«Я переконаний, що вкрай важливо мати нашого представника у Києві, який би координував діалог між литовськими та українськими установами та бізнесом транспортного сектора у створенні та реалізації там транспортних ланцюжків», – Маріус Скуодіс, міністр транспорту.

За його словами, відсутність безпечних та ефективних транспортних коридорів, які ведуть в Україну та з неї, виявила кризу експорту сільськогосподарської продукції в країні. Для Литви як ніколи важливо розвивати транспортний коридор Північ-Південь, що сполучає Балтійське, Чорне та Егейське моря. Крім того, додаткові транспортні зв’язки з Польщею та Україною дозволять розширити можливості для пасажирської, вантажної та військової мобільності.

Литовський транспортний аташе також сприятиме визначенню потреб України в реконструкції транспортної інфраструктури, поширюватиме інформацію про можливості та рішення для литовських компаній серед литовського бізнесу та українських партнерів, а також допомагатиме встановлювати контакти між діловими колами двох країн та установами, відповідальними за реконструкцію. Новий транспортний аташе також посилить представництво інтересів литовського транспортного сектора в Україні, де вже працює LTG Cargo Ukraine, дочірня компанія LTG Cargo, вантажна транспортна компанія групи Литовських залізниць, і разом з польською вантажною компанією PKP Cargo стала оператором вантажних перевезень між Литвою та Україною через територію Польщі.

Наразі по одному транспортному аташе Мінтрансу працює у Польщі та Казахстані, ще троє – у Постійному представництві Литви у ЄС у Брюсселі. Посада транспортного аташе Литви в Україні фінансуватиметься за рахунок асигнувань державного бюджету, затверджених Міністерством транспорту.

Останні новини

Інші новини