Латвія передає Україні 9 бойових машин CVR(T): новий пакет військової допомоги на 40 млн євро

Share

Міністерство оборони України оголосило про отримання нової партії військової допомоги від Латвії. В рамках нового пакета на суму 40 мільйонів євро, Латвія передасть Україні 9 бойових броньованих машин CVR(T), безпілотники та індивідуальне спорядження для солдатів і саперів.

Відомо, що Латвія готує передачу роти бойових машин CVR(T) у кількості від 9 до 12 одиниць. Ці машини, включаючи FV103 Spartan, FV104 Samaritan, FV105 Sultan, FV106 Samson та FV107 Scimitar, є частиною арсеналу Сухопутних сил Латвії.

Латвія вже отримала 116 модернізованих бойових машин CVR(T) від Сполученого Королівства, а також 7 машин для навчання. У 2021 році країна замовила додаткову партію з 86 одиниць, яку отримала у 2022 році.

Окрім цього, Латвія планує у 2025 році передати Україні фінські колісні бронетранспортери Patria. Ця передача стане частиною нового пакета військової допомоги та здійснюватиметься з латвійського замовлення на понад 200 бронетранспортерів для власних потреб.

Міністерство оборони України висловило вдячність латвійським друзям за непохитну підтримку та зазначило, що спільні зусилля роблять Україну сильнішою.

Останні новини

Інші новини