Kia презентує нове покоління електричних мінівенів та фургонів

Share

Південнокорейська Kia готується запустити серійне виробництво комерційних мінівенів і фургонів на електротязі. Першою моделлю стане середньорозмірний Kia PV5, запуск якого запланований на 2025 рік.

Kia PV5 базуватиметься на платформі Platform Beyond Vehicles (PBV), що дозволяє створювати транспорт для різних задач, від перевезення вантажів до таксі або шатлів. На виставці CES компанія презентувала концепти PV1, PV5 і PV7. Серійний випуск першого з них стартує у Південній Кореї.

PV5 вийде у версіях пасажирського мінівена та вантажного фургона. Завдяки модульній архітектурі e-CCPM автомобіль можна адаптувати під різні потреби, включно з комерційними перевезеннями або як кемпер. Висота стандартної моделі — 1900 мм, версії з підвищеним дахом — 2200 мм.

PV5 підтримуватиме технології Vehicle-to-Load (V2L) та Vehicle-to-Grid (V2G), що дозволять використовувати електроенергію для зовнішніх пристроїв або повертати її в мережу. Пасажирська версія отримає рухомі сидіння та AI-інтерфейси для забезпечення комфорту, а вантажна — оптимізований простір для перевезень.

Модель оснастять сучасною акумуляторною технологією від Kia, яка забезпечить значний запас ходу та продуктивність. Також фургон матиме автономне водіння та систему керування «проводами», що стане перевагою для бізнесу.

Kia PV5 стане конкурентом Ford E-Transit, Mercedes-Benz eVito та Volkswagen ID.Buzz Cargo. Компанія планує до 2027 року випустити 14 різних моделей електромобілів.

Останні новини

Інші новини