Нові бригадні автомобілі IVECO Daily 4×4 для енергетиків: підтримка від USAID для північних областей

Share

Завод спецтехніки «Техкомплект» виготовив три бригадні автомобілі на базі IVECO Daily 4×4, які будуть передані енергетикам однієї з північних областей України. Проєкт реалізований у рамках Програми енергетичної безпеки, яку фінансує Агентство США з міжнародного співробітництва USAID.

Нові бригадні автомобілі побудовані на базі позашляхових шасі IVECO Daily 4×4, розрахованих на повну масу 5,5 тонн. Машини обладнані 7-місною кабіною та 3-літровим турбодизелем потужністю 180 к. с. Для підвищення прохідності автомобілі оснащені блокованими диференціалами та спеціальними позашляховими шинами, що дозволяє впевнено долати бездоріжжя.

На передньому посиленому бампері автомобілів змонтовано електричну лебідку, яка допомагає в екстремальних умовах. Машини також оснащені каркасно-зварювальними кузовами-фургонами із сендвіч-панелями, що забезпечують теплоізоляцію завдяки 40-мм шару пінополістиролу. Для зручності посадки та висадки передбачені двостулкові двері та висувна драбина з поручнями.

Фургони бригадних автомобілів забезпечують комфорт для роботи завдяки зручному інтер’єру. Вони обладнані складним столом, шафою для одягу та рундуком для зберігання інструментів. Багажник на даху автомобіля доступний за допомогою стаціонарної драбини, закріпленої на лівій дверній стулці.

Ці три автомобілі — частина ширшої підтримки, яку надає USAID через Програму енергетичної безпеки для України. Раніше в рамках цієї ж програми завод «Техкомплект» поставив 34-метрову автовишку південнокорейського виробника Dasan, встановлену на шасі IVECO Сargo ML110. Така допомога підвищує ефективність роботи енергетиків, особливо в складних умовах регіонів, які найбільше постраждали від бойових дій.

Останні новини

Інші новини